torsdag 18 december 2008

Saffransbiscotti




till ca 40-50 st

2 ägg
1,5 dl socker
råsocker
100 g smör
5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150-200 g vit choklad ( jag använde 100g choklad till denna stats, och tyckte att det var för lite)
1g saffran(2 paket)

Börja med mice en place.





Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran.
Vispa ägg och socker luftigt.
Tillsätt smöret under vispning.
Hacka den vita chokladen grovt. (detta kan man göra redan innan, under mice en place)



Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mjöl, bakpulver och den vita chokladen.
Rör i mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en deg.



Forma degen till 3 längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite med handen.
Strö över lite råsocker på längderna. (vilket jag glömde...)
Grädda längderna i 175 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Ta ut längderna och låt dom svalna.



Skär längderna i 1-2 cm breda bitar.
Sänk värmen i ugnen till 75 grader.
Torka sedan bitarna i ca 1 timme i ugnen.

Förvara skorporna i en tätförsluten burk, gärna en glasburk.
Annars förlorar dom sin knaprighet då dom suger åt sig fukt i luften.

3 kommentarer:

Detta recept måste jag bara prova, låter mycket gott.

Jag gillar din Blogg, lätt att hitta i den, enkel men ändå mycket fin, det tycker jag om

Jag har tyvärr inte provat att baka dem. Men jag har smakat dem och de är helt underbart goda.

Va bra! Ha i massor av vit choklad så blir dom ännu godare=)Man kan spara dom länge om man har dom i en tätförsluten burk.Bra att ta fram till kaffet.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More