fredag 25 maj 2012

Somrig ugnsbakad lax med avokado och fetaostsallad

En lätt och somrig rätt som passar bra för många. Servera med lime och nykok färskpotatis.



För 4 pers

600 g laxfilé, utan skinn
3 avokador
1 paket fetaost 
1/2 gurka
1 liten rödlök 

Sätt ugnen på 175ºc. 
  • Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja eller smör i botten.
  • Salta och peppra laxen. Sätt in den i ugnen i ca 15-20 minuter. 
Medan gör salladen:
  • Skär gurkan och avokadorna i mindre bitar.
  • Finhacka rödlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smula ner fetaosten. 
  • Ta ut laxen ur ugnen, lägg upp den på ett serveringsfat och strö över salladen. 










Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More