tisdag 8 maj 2012

Quinoa med lammfärs, champinjoner och spetskål



Quinoa är en ört från Sydamerika och används oftast i sallader men även som gröt, i bakverk och i grytor. Med ett högt näringsvärde, bra proteiner, lågt GI (34) många omättade fettsyror, höga halter av järn och andra viktiga mineraler är quinoan är ypperligt alternativ till potatis, pasta och ris. 


2 portioner


300 g lammfärs
2 dl quinoa, vit, röd eller blandad spelar ingen roll + en kycklingbuljongtärning
1 stor kvisttomat, skuren i små bitar 
2 gula knipplökar + det gröna, finstrimlade
15 cm spetskål, tunt strimlad
1/2 paket fetaost
6 stora champinjoner, tunt skivade 
smör eller olja för stekning 


  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  • Bryn lammfärsen i smör, salta och peppra. För över färsen till en skål och ställ åt sidan.
  • Bryn champinjonerna i smör, sänk värmen och tillsätt spetskålen. 
  • Stek ca 5 minuter tills spetskålen mjuknat.
  • Blanda ner färsen och quinoan i champinjonerna och kålen.
  • Tillsätt tomater, lök och smulad fetaost.





















Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More