torsdag 26 april 2012

Bruchetta med sparris och pocherat ägg


De första späda sparrisarna är alltid lika efterlängtade såhär på våren. Här tillsammans med pocherat ägg och krispigt surdegsbröd.




för 2
gräslök, finskuren
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sparris
en halv knippe sparris
salt

  • Nyskördad sparris behövs oftast inte trimmas, men är nedre delen på sparrisen grov och seg så bryt av den.
  • Blanchera sparrisen mjuk ca 2-3 minuter i saltat vatten.


Surdegsbröd
2 skivor surdegsbröd
olivolja

  • Sätt ugnen på 250 grader. 
  • Pensla brödskivorna med olivolja och rosta dem i ugnen ca 5 min eller tills dom fått färg. 


Pocherat ägg
2 färska ägg (färska ägg håller i hop bättre)
1 msk ättika
½ msk salt
vatten

  • Koka upp vatten ättika och salt.
  • Sänk värmen så vattnet sjuder.
  • Gör en virvel i vattnet med en sked.
  • Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt dom glida ner försiktigt i virveln.
  • Ibland kan man behöva hjälpa till med skeden så ägget formar sig bättre.
  • Låt ägget sjuda 3 minuter och ta sedan upp det med en hålslev. 

Vid servering: Fördela sparrisen på surdegsbröden och toppa med äggen.
Strö över lite flingsalt, finskuren gräslökoch nymalen svartpeppar.







Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More