tisdag 21 februari 2012

Torskgryta med räkor dill och ägg


En enkel och jätte god fiskgryta, perfekt till vardags. 
Den här grytan passar även som varmrätt till en middagsbjudning. Gör den då lite festligare och använd färsk torsk, kanske en laxbit, färska räkor med skal och färsk dill.


ca 2-3 portioner

1 paket fryst torsk
1 burk räkor i lake
en halv purjolök
3 msk fryst dill
1,5 dl vitt vin
2 dl grädde
2 sk fisk fond
2 hårdkokta ägg


Tina torsken och skär den i bitar.
Häll av laken till räkorna.
Strimla purjolöken och fräs den i smör 1-2 minuter.
Tillsätt vin, grädde och fiskfond. Koka i 3 minuter.
Tillsätt fisken och koka ytterligare 4 minuter.
Tillsätt räkor och dill.
Rör runt och servera med potatis, toppa med ägg, räkor och dill.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More