lördag 12 mars 2011

Poulet au pot



1 portion:

1 l vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 schalottenlök
1 kycklinglår, helst urbenat
en halv morot
ett blad savoykål
1 kvist timjan
1 lagerblad
2 svartpepparkorn
1 potatis, delad i hälften
en skiva stekt fläsk
persilja


Bryn kycklinglåret.
Koka morot, lök, timjan, potatis och kycklinglår i buljongen i ca 30 min. Lägg ner kålbladet när det är återstår 1 minut av koktiden.
Knaperstek fläsket.
Toppa med persilja.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Kycklinglåret ser fantastiskt ut! Himla fint upplagt! Gott låter det med :)

Lagade idag en variant med 1/2 kg kycklingfilé,curry (utan fläsket). Lättlagat och jättegott....

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More