lördag 19 mars 2011

Mörkt bröd med nötter och frukt






Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen.

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli
1dl krossade hasselnötter
1dl krossade valnötter
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
0,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i smorda avlånga formar.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 90 minuter.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Vilket bröd! Fullmatat med nyttigheter! Namnam :)

Hej!
Tack så jätte mycket för din kommentar med musiklistan! :) Skall lyssna igenom allt nu :)
Gillar du också Marie Digby? :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More