Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också. Med en god sås kan det knappast bli bättre =) Woken kan man variera hur mycket som hällst. Det gäller bara att skära grönsakerna tunt och woka de grönsaker som tar längst tid först. Det här hade jag i min vegetariska wok.
för 2 personer (och en matlåda=):
sås:
0,5 dl matolja
0, 5 dl soja
2 tsk sambal oelek
2 tsk sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressade
ett paket äggnudlar
10 champinjoner
ett halvt paket sockerärtor
1 morot
1 färsk broccoli
en halv purjolök
1 stor lök
1 paprika
Skala moroten och skär deni tunna skivor. Brytbroccolin i små buketter och skiva stammen tunt. Ta bort jorden från champinjonerna och skär dem och paprikan i mindre bitar. Skär lök och purjolök i skivor.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, häll av, kyl i kallt vatten och ställ åt sidan.
Häll i matoljan i wokpannan och hetta upp den så den är ordentligt het. Lägg i broccoli och morot, woka 2-3 minuter.Vänd grönsakerna medan dom wokas.
Lägg sedan i champinjonerna, paprikan, löken och sockerärtorna. Woka 3-4 minuter.
Häll på såsen över grönsakerna och rör om. Tillsätt nudlarna och woka 2 minuter till.
Grönsakerna ska vara krispiga.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar