kalvfärs ca 400g
en halv kruka färsk salvia(efter smak), finhackad
kalvfond 1 msk
ett paket bacon
1 ägg
grädde 1 dl
dijonsenap 2 msk
Såsen:
200-300g svamp, trattkantareller eller annan svamp
smör att steka i
en halv gul lök,finhackad
3-4 dl vitt vin
2 dl grädde, eventuellt mer
2 msk kalvfond
salt,peppar
redning:
3 msk vetemjöl
2 msk vatten
Knaperstek bacon och låt dom svalna.
Blanda ihop kalvfärsen med salvian och ägget, krydda med salt och peppar.
Rör ihop 1 dl grädde med dijonsenap och 1 msk kalvfond, blanda ner i färsen.
Smula ner bacon och forma färsen till biffar.
Smörstek lök och svamp 5-10 minuter.
Slå på vitt vin och låt det småkoka någon minut, häll sedan på 2 dl grädde och 2 msk kalvfond. Låt såsen puttra 10 minuter och häll sedan ner vetemjölsredningen lite i taget till du är nöjd med såsens tjocklek. Vispa hela tiden så klumpar inte bildas. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna och sjud 10 minuter, gärna under lock.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar