fredag 11 januari 2013

Asiatisk fläskfärs med chili, vitlök och ingefära



Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen. Ett fantastiskt program där Rick Stein reser runt i bland annat Cambodia, Vietnam, Thailand, Sri Lanka och Malaysia och utforskar deras matkultur. Snappade upp det här enkla och otroligt goda receptet på fläskfärs. Jätte gott att lägga i stora salladsblad eller bara äta som en liten sidorätt. 
Sautera eller stek strimlad spetskål eller vitkål till, super gott!


för två pers

250 g fläskfärs
2  salladslökar
1/2-1 röd chili (beroende på hur starkt man vill ha det)
4 stora vitlöksklyftor
ca 5 cm ingefära
drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak)
drygt 1/2 msk sojasås
1 tsk salt
1 msk matlagningsolja



  • Finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran. Skär chilin och salladslöken tunt.
  • Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan.
  • Tillsätt vitlöken och ingefäran. Stek en halv minut.
  • Tillsätt fläskfärsen. Stek 3-4 minuter och salta.
  • Tillsätt sojan och fisksåsen. Stek ytterligare någon minut.
  • Till sist tillsätt chilin och salladslöken. Vänd runt några gånger och servera.





Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More