tisdag 15 januari 2013

Lammfärsfyllda auberginer



För 2 pers

1 aubergine
200-250 g lammfärs
1 mozarellaboll
en halv burk mutti tomatkross
1 liten gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
en halv chilifrukt, finhackad
1 msk matolja
salt och peppar


Dela auberginen på hälften.
Snitta köttet med en kniv så att det bildar ett rutmönster. Akta så du inte skär genom skalet.
Ta ur fruktköttet med hjälp av en sked och lägg det i en skål. Strö över 1 tsk salt för att dra ut vattnet ur auberginköttet. Detta tar 30 minuter. För sedan över aubergineköttet till en handduk och torka försiktigt bort vattnet.

Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp en stekpanna med matolja på medelvärme och tillsätt sedan aubergine, lök, vitlök och chili.
Stek i 10 minuter tills auberginen fått lite färg. För över allt till en tallrik.
Stek lammfärsen, salta och peppra.
Tillsätt aubergineröran och en halv burk tomatkross.
Stek ihop ca 5 minuter till och smaka av med salt och peppar.
Fyll auberginskalen med lammfärsröran och sätt in i ugnen i 15 minuter.
Efter 15 minuter ta ut auberginerna och riv över mozarellan, sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med ris, sallad, bulgur, quinoa eller något annat gott.



Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More