torsdag 8 mars 2012

Himmelsk 2,5 timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök




Min gjutjärnsgryta är fantastisk! Jag minns inte när jag åt såhär mört och saftigt kött senast. Efter 2,5 timme i ugnen föll det isär av ett lätt tryck med gaffeln. Himmelskt!
Stekskyn med rosmarin och vitlök är koncentrerad i smaken och därför behövs ingen sås.




1- 1,5 kg benfri fläskkotlett
några kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor, finhackade
50 g smör
salt
nymalen svartpeppar


Sätt ugnen på 150 grader.


Salta och peppra köttet ordentligt.

Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök.
Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken.
Genom att ösa steken tar köttets yta smak av skyn som bildas.
Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Hej!

Vi är fyra studenter som läser på programmet Hotel Management på Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.
Tillsammans med en hotellverksamhet i Nerja, Spanien har vi tagit fram en paketresa med fokus på mat och dryck till den 3-10 Juli 2012.

Här kan du läsa mer om den: http://www.hostalsanmiguel.com/sv/aktuellt-erbjudanden/erbjudanden/sommarresa-juli-12.aspx

Detta är vårt examensarbete och vi tjänar inga pengar på det utan gör det endast i utbildningssyfte. Därför har vi ingen budget till marknadsföring och ber nu om din hjälp att få ut information om resan till så många som möjligt.
Om vi får in tillräckligt med platser kan vi genomföra resan och nå vårt mål!

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar
Catharina, Malin, Sara och Terhi

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More