Då den första riktiga vårdagen i Grythyttan kom blev ett trädgårdsland till och gräsmattan fick sig en rensning på löv, kvistar och bråte. Vovven var självklart också med och röjde, fast han spred nog mer pinnar än vad han samlade ihop =) Efter hårt arbete smakade det mycket gott med mat.
Chili och vitlöksmarinerad fläskkarre
för 2 personer
7 stora potatisar
1 paket sockerärtor
1 dl dill
1 dl finhackad gräslök
vinegrette
5 små charlottenlökar, tunnt skivade
2 msk Dijonsenap
1 dl olivolja
1 msk röd eller vitvinsvinäger
2 msk kapris + lite av spadet
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
Skala och koka potatisen. När potatisen är färdigkokt tillsätt sockerärtorna i 3 minuter och häll av vattnet. Låt potatisarna svalnat något och skär dom i mindre bitar, lägg över i en skål tillsammans med sockerärtorna. Blanda ihop ingredienser till vinegretten och slå den över potatisen. Tillsät gräslök och dill och blanda försiktigt runt. Potatissalladen kan serveras ljummen eller kall.
1 kommentarer:
Härligt ser det ut! Potatissalladen blir nästa projekt!
:)
Skicka en kommentar