fredag 10 december 2010

Sej med bladspenat, grädde och vitt vin


Fiskpaket måste ju vara det bästa, snabbaste och godaste sättet att tillaga fisk. Man kan ju variera innehållet i paketen hur mycket man vill. Såsen är fixad och dessutom blir det knapt någon disk heller..=) Optimalt!
Jag brukar vanligtvis lägga i potatisen i fiskpaketet men den här gången fick dom ett eget paket med smör, dill och grädde.

för 2 personer:
ett paket fryst vit fisk
3 dl fryst bladspenat
10 körsbärstomater, halverade
1 finhackad rödlök
5 potatisar
fryst eller färsk dill
grädde
vitt vin
2 msk smör
salt,peppar


Fisken
Tina fisken och dela den i hälften.
Lägg fisken två stora dubbelvika foliepapper.
Salta och peppra.
Fördela rödlöken, tomaterna och spenaten på fisken.
Häll på lite grädde och vitt vin.
Vik ihop foliepappret till ett paket, men se till att det finns lite "luftrum".
Lägg paketen i en ugnssäker form.



Potatisen
Skiva potatisen tunt och lägg i ett foliepapper precis som med fisken.
Salta, strö över dill, smör och en skvätt grädde. Vik ihop paketet och lägg det i samma form som fisken. Sätt i ugnen på 175 grader i 25 minuter.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More