tisdag 16 november 2010

Italiensk mat och vin i Grythyttan del 2Brachetto Acqui ett fantastiskt gott dessert vin med smak och doft av smultron jordgubb och hallon. Kommer till våren 2011 igen på systembolaget. Passar perfekt till jordgubbar. Ett tips!

Bresaula, Mortadella,Prosciutto di San Daniele och Salami Italiani alla Cacciatora


i vardera av dom här två mousserande vinerna skulle vi hitta 3 smakkaraktärer

Vi gjorde ett doft test på 10 rör där bland annat viol, ros, vanilj, rostat bröd och körsbär fanns

Den här cirkeln innefattar alla smak och dofter som vi kan hitta i vin


Oj va vi har provat Italienska viner idag. Italien gör väldigt bra och goda mousserande vita viner, något jag inte visste sen förr. Prosecco DOC(DOC är en kvalités märkning)är ett torrt mousserande fruktigt vin med inslag av vita blommor, fläder och päron. Funkar jätte bra till feta charkuterier så som Mortadella. Ett typiskt sommarvin tycker jag. Kostar allt från 40 kr till 800 på systembolaget. (glas 1 bild nr 3)

Lambrusco som är ett rött och sött mousserande vin är fortfarande en favorit. Speciellt den torra varianten som vi inte kan få tag på här i Sverige. Den söta varianten finns dock på systembolaget. (glas nr 5 bild 3)

Om du har köpt ett Italienskt vin som är märkt DOCG har du köpt ett vin som är av den högsta kvalitén. Ett DOC vin är av den näst högsta kvalitén.

Två mycket lärorika, intressanta och framför allt goda dagar med vin och mat från Italien.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More