tisdag 3 januari 2012

Chévretoast med honung och rostade pinjenötter


Chévretoast är en enkel och fantastisk god förrätt. Honungen och pinjenötterna harmoniserar perfekt tillsammans med den varma krämiga getosten.


4 portioner

4 stora skivor chévre (getost på rulle)
4 skivor formfranska
1 dl pinjenötter
flytande honung
en näve machesallad
balsamico


Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna tills dom har fått lite färg. Skaka stekpannan ofta.
Häll upp pinjenötterna i en skål.
Fördela machesalladen på fyra tallrikar och ringla balsamico över salladen.
Skär bort kanterna på bröden och rosta dom i en brödrost.
Lägg bröden på en plåt och lägg en skiva chévre på varje bröd.
Gratinera i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Lägg toasten tallrikarna, ringla över honung och strö över pinjenötterna.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Klassisk förrät men ack så god!!
Trevlig helg!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More