söndag 16 juni 2013

Varmrökt lax i en sommarsallad med fänkål, potatis och ägg





Äntligen är färskpotatisen här! Jag har nog ätit 2-3 kg redan. Till allt och bara som dom är, med lite smör och flingsalt. Här i en lätt och somrig laxsallad.

varmrökt lax
tunt hyvlad fänkål
tunt skuren knipplök
kokt färskpotatis
kokta ägg
färsk dill 

dressing
2 dl grädde
saften av 1 citron
salt och peppar
en nypa socker
en nypa riven muskotnöt

  • Bryt laxen i mindre bitar, halvera äggen och potatisen. 
  • Blanda försiktigt ihop med lök, fänkål och dill. 
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och servera à part eller på salladen. 


Reaktioner:

2 kommentarer:

Vilken fin tallrik!

Ja visst är den underbar =) Inhandlad på Indiska.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More