måndag 17 juni 2013

Ugnsbakad sommarlax med grönsaker och örter


Enkel och god sommarmat som du lätt kan variera. Ta de grönsaker du har hemma och sväng ihop en plåt med härliga färger och texturer.


4 bitar lax
haricoverts
färskpotatis
sharlottenlök eller knipplök, halverade
fänkål, tunt skuren
broccolibuketter
shugarsnaps, halverade
1 citron
dill
basilika
rapsolja
ca 2 msk flytande smör
salt och peppar


  • Snitta skinnet på laxen och gnid in den i olja, salt och peppar. Stoppa snittytan med dill och basilika.
  • Koka potatisen nästan mjuk och lägg i haricovertsen och broccolin. Koka ytterligare 2 min och häll av vattnet.
  • Lägg alla grönsaker + potatisen på en ugnsplåt. Salta, peppra och ringla över smöret. Tillsätt dill och basilika och blanda om.
  • Lägg på laxen och pressa över citron.
  • Sätt in plåten i ugnen på 240 grader i 15 minuter.







Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More