tisdag 5 februari 2013

Björn Frantzén i Grythyttan

Idag gästföreläste Björn Frantzén (Frantzén Lindeberg) för oss i Grythyttan  i kursen Molekylär gastronomi. 
Här kommer några bilder från föreläsningen. Otroligt inspirerade! 




SVT följer Björn Frantzén under ett år och dokumentären kommer ut på bio nästa år.




Björn Frantzén lägger havskräfta



 havskräfta med citron och dill, äpplekärnolja, kaviar och äppelskum 




tartar på häst,rökt crème fraîche smaksatt med torkad svamp,friterad mossa,stekt svamp, rivet torkat kött och riven rå anklever


Kokt rödbeta,rödbetsjuice, björnbärsmarmelad,lakritsmousse, 100 årig balsamvinäger, rödbetsgranité och torkad rödbeta




Reaktioner:

2 kommentarer:

Va spännande! Vill gärna veta mer hur matlagningen går till med kväve och torris. Kan du ge förslag på böcker att läsa?

:)

Oj jag har ingen aning om vilka böcker som finns att läsa om det. Men om du söker på youtube så kommer du få hitta en hel del material som förklarar och visar hur man kan experimentera med torris och flytande kväve.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More