• olivolja
• en klick smör
• 1 lök, skalad och hackad
• en handfull färska salviablad
• 800 grytbitar av nöt
• flingsalt och nymalen svartpeppar
• mjöl
• 2 palsternackor, skalade och grovt skurna
• 4 morötter, skalade och halverade
• ½ butternutsquash, halverade, urkärnad och grovt hackad
• 500g småpotatis
• 2 msk tomatpuré
• ½ flaska rött vin
• 285ml kött grönsaksbuljong
topping
• skal av 1 citron, fint rivet
• en handfull rosmarin, bladen plockas
• 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
Sätt ugnen på 160 º. Lägg lite olja och en klick smör i en lämplig stor kastrull eller gryta. Lägg i lök och salvia, stek i 4 minuter.Blanda köttet med lite mjöl och lägg det i grytan tillsammans med alla grönsaker, tomatpuré, vin och buljong. Rör ihop. Krydda generöst med nymald svartpeppar och lite salt. Koka upp, lägg på ett lock koka sedan i ugnen tills köttet är mört. Ibland tar 3 timmar, ibland 4 - det beror på vilken styckningsdel du använder och hur färskt köttet är. Det enda sättet att testa är att mosa upp en bit kött, och om den lätt faller isär är grytan klar. Blanda ihop citronskal, hackad rosmarin och vitlök och strö över grytan vid servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar